Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Γράμμα προς τον ΟΗΕ

Με αφορμή μια δραστηριότητα στην ενότητα της γλώσσας "Πόλεμος και Ειρήνη" ο Θανάσης Τσ. συνέταξε την παρακάτω επιστολή:

         Αξιότιμε Γενικέ Γραμματέα του ΟΗΕ,

     Σας στέλνουμε αυτό το γράμμα, για να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας για την παράλογη συμμετοχή μικρών παιδιών στους πολέμους που πραγματοποιούνται σε διάφορα μέρη της γης. Την απόφαση για τον πόλεμο παίρνουν οι ενήλικες που δεν μπορούν να βρουν κάποιον ειρηνικό τρόπο για να επιλύσουν τις διαφορές τους κι εμείς τα παιδιά δε συμφωνούμε με τον παραλογισμό των μεγάλων.

       Ο ρόλος των παιδιών είναι τελείως διαφορετικός απ' αυτόν που οι ισχυροί της γης θέλουν να τους υποχρεώσουν να κάνουν. Γεννήθηκαν για να ζήσουν, να γνωρίσουν τον κόσμο, να μάθουν και να δημιουργήσουν. Έχουν όλη τη ζωή μπροστά τους και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τους την πάρει μέσα από τα χέρια. Πώς μπορεί ένα μικρό παιδί να κρύβει μίσος μέσα του, να κρατά όπλο και να σημαδεύει ένα άλλο αθώο παιδί, που τίποτα δεν έχει να χωρίσει μαζί του;


     Ως εκπρόσωπος του ΟΗΕ, σας ζητούμε να επέμβετε σ' αυτήν την αλόγιστη και απάνθρωπη κίνηση, ν' απαγορεύσετε να γίνονται τα παιδιά στρατιώτες και να τιμωρήσετε σκληρά αυτούς που τους το επιβάλλουν.

                                                                                                                                  Με εκτίμηση
                                                                           Οι μαθητές της Στ' τάξης του
3ου Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου
Εύοσμου Θεσσαλονίκης, Ελλάδα  

Δεν υπάρχουν σχόλια: